China is veruit de grootste land ter wereld qua inwoners, er wonen maar liefst 1,3 miljard mensen. Hierdoor is China een wereld markt voor grote bedrijven, en dat beseft Apple al te goed. Tim Cook is onlangs naar China afgereisd om enkele investeringen te verrichten.

Stenvall Skoeld een strategisch advieskantoor heeft recent een uitgebreid rapport over China in kaart gebracht. Volgens de rapport waren er tegen het einde van 2011 zo’n 21 miljoen iOS apparaten in China. Deze aantal is meer dan de helft van alle verkochte iOS apparaten van Apple. De iPhone’s en iPad’s zijn voornamelijk terug te vinden in de ontwikkelde gebieden van China. Dit verklaart ook waarom meer dan de helft van alle iOS apparaten in China in slecht enkele steden terug te vinden zijn.

Provincie Guangdong staat met 13,42 procent op de eerste plaats, vervolgens komt op de tweede plaats Beijing met 10,38 procent, derde plaats is ingenomen door Shanghai met 10 procent. Zhejiang staat op nummer vier met 9,54 procent, en Jiangsu sluit de top vijf met 9,22 procent.

Het aantal iOS apparaten in China kan in feite veel hoger zijn de rapporten van Stenvall Skoeld, China Mobile beweert dat er zo’n 15 miljone iPhone gebruikers gebruiken maken van hun netwerk, ondanks het feit dat de provider geen officiële reseller is.