Begin december vorig jaar had de NMa invallen gezet bij T-Mobile, Vodafone en KPN wegens verdenking van onderlinge prijsafspraken. De Nederlandse Mededingings Autoriteit is nog bezig naar mogelijke prijsafspraken.

Ambtenaren van de Europese Unie hebben informatie opgevraagd over ontmoetingen tussen topmensen van Europese telecomproviders op verdenking van ongeoorloofde afspraken. Vodafone en T-Mobile zijn twee van de vijf providers.

De Europese Commissie verdenkt de providers ervan ongeoorloofde afspraken te hebben gemaakt over ‘toekomstige services in mobiele communicatie’, zonder specifiek in te gaan op details. Dat meldt persbureau Reuters.

Het opvragen van informatie is volgens Financial Times meestal een voorbode van een officieel onderzoek naar verboden afspraken tussen bedrijven. Naast Vodafone en T-Mobiles moederbedrijf Deutsche Telekom zijn France Telecom, het Spaanse Telefónica en Telecom Italia betrokken bij de verdenking van de Europese Commissie. Het vermoeden van de Commissie betekent overigens nog niet automatisch dat er daadwerkelijk ongeoorloofde afspraken zijn gemaakt.

via Tweakers

  • Simon

    Ze moeten die piraten eens gaan aanpakken, ze plukken iedereen leeg met al die hoge kosten. Ik hou me belminuten en databundel altijd erg in de gaten maar eind van de maand heb ik altijd extra kosten :S