De iPhone 4S en iPad 2 gebruikers moesten maanden lang wachten voor een Untethered Jailbreak op iOS 5.0.1. Na maanden lange werk van Pod2G samen met de Jailbreak Dream Team was het dan eindelijk zover. iPhone Dev Team en Chronic Dev Team brachten samen de Absinthe jailbreak tool uit.

Voordat we beginnen met deze Jailbreak handleiding raden we u aan om een backup van uw toestel te maken. Mocht er überhaupt iets verkeerd gaan, kunt u altijd herstellen naar de huidige status.

LET OP: Deze jailbreak handleiding is alleen bedoelt voor de iPhone 4S en iPad 2 gebruikers.

Absinthe v0.4 jailbreak ondersteund de volgende apparaten:

  • iPhone 4S op iOS 5 en iOS 5.0.1 (9A405 en 9A406)
  • iPad 2 WiFi, GSM en CDMA op iOS 5.0.1

Stap 1: Download Absinthe 0.4 dit is de nieuwste versie

Stap 2: Pak Absinthe uit met een unzip programma (WinZip/WinRar) vervolgens start Absinthe op.

Stap 3: Sluit uw iPhone 4S en-/of iPad 2 aan op uw computer.

Stap 4: Klik op de Jailbreak knop, dit neemt wel enige tijd in beslag. Na een tijdje zal uw iPhone 4S en-/of iPad 2 er uit zien als of het aan het herstellen is. Waarna je de melding “Restoring in Progress” te zien zal krijgen. Dit zal ook weer enige tijd in beslag nemen wees dus niet ongerust, onderbreek het niet tot dat het voltooid is.

Stap 5: Zodra de jailbreak proces is voltooid zul je de Absinthe icoon op uw apparaat zien. Druk op dit icoon, je wordt doorverwezen naar de Greenpois0n website. Hierna zal je iPhone 4S en-/of iPad 2 opnieuw starten. Eenmaal opnieuw gestart zal de Absinthe icoon veranderen in Cydia.

Stap 6: Zodra u alle stappen succesvol heeft voltooid zult u over een Untethered Jailbreak beschikken op uw iPhone 4S of iPad 2. Ik zou zeggen veel plezier met uw splinter nieuwe jailbreak!