Vanmiddag heeft de populaire jailbreak tool Redsn0w een update gekregen naar versie 0.9.10b6. De vernieuwde Redsn0w 0.9.10b6 biedt de mogelijkheid om op de iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 1, iPod Touch 3G en iPod Touch 4G een Tethered Jailbreak op iOS 5.1 uit te voeren.

Een Tethered Jailbreak houdt in dat u uw iPhone, iPad of iPod Touch telkens wanneer deze opnieuw wordt opgestart aan een computer moet worden verbonden. Door de SemiTether te installeren kan je de Jailbreak Semi Tethered maken. Dit wil zeggen dat het ook mogelijk is om opnieuw op te starten zonder dat u uw iPhone, iPad of iPod Touch aan een computer moet aansluiten. Dit is ideaal als uw onderweg bent en uw telefoon valt uit, het nadeel van deze Semi Tethered Jailbreak is dat je zeer beperkte functies hebt op je apparaat. Om weer volledige functionaliteit van je apparaat te herstellen dien je via Redsn0w een Tethered Boot uit te voeren via de optie Just Boot. Deze vind je terug in het optie Extras van Redsn0w.

Semi Tethered Jailbreak uitvoeren op iOS 5.1

Stap 1: U dient eerst uw iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 1, iPod Touch 3G en iPod Touch 4G te Jailbreaken,  volg onze iOS 5.1 Jailbreak handleiding.

Stap 2: Start Cydia, ga naar Beheren, daarna Bronnen. Kies rechtsbovenin Wijzig gevolgd door Voeg Toe en vul deze repo in: http://thebigboss.org/semitether

Stap 3: Zodra de repository is toegevoegd kun je naar SemiTether zoeken. Installeer deze Cydia pakket.

Stap 4: Als de installatie van SemiTether is voltooid zal je een tethered reboot uit moeten voeren. Als u niet weet hoe u een Semi Tethered reboot kunt uitvoeren volg stap 6 van onze iOS 5.1 jailbreak handleiding.

 • Alex

  Wacht wel met updaten naar iOS 5.1. zodra er een untethered jailbreak voor iOS 5.1 zal ik pas updaten 😉

  • Wilco

   Wat is hier het nut van?

   • iPhonemania

    Met een Tethered Jailbreak dien je via je PC op te starten, door deze Semi Tethered start je toestel zonder je pc.

 • lisa

  Ik ben nu bij de allerlaatste stap en ik wist niet wat ik moest doen. er stond dat ik dan stap 6 van 5.1 handleiding weer moest volgen maar ik snap er niets meer van…
  Er staat status OK reboot Protected en nu ?

  • iPhonemania

   Je beschikt nu over de Semi Tethered Jailbreak, je hebt het dus goed gedaan.

   Mocht je toestel ooit uitvallen of je batterij raakt onderweg leeg, dan dien je even via je pc dat stap te volgen