Volgens een anonieme bron van the Wall Street Journal is Sharp wat vertraging gaan oplopen met het leveren van de beeldscherm voor de nieuwe iPad 3. Dit is omdat Sharp niet aan de kwaliteitseisen van Apple zou voldoen.

De tweede beeldscherm leverancier LG zou volgens Bloomberg op basis van een analist van iSuppli ook nog wat problemen zijn. Maar the Wall Street Journal meldt dat LG inmiddels wel aan de kwaliteitseisen voldoet. De derde leverancier Samsung blijft nog overeind, hierdoor zou Samsung nog de enige beeldscherm leverancier zijn.

De nieuwste tablet van Apple de iPad 3 is vanaf vrijdag aanstaande te koop in onder meer in de VS, Canada, UK, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Japan, Hongkong, Singapore en Australië. In de Nederland en België ligt de nieuwe iPad 3 vanaf 23 maart in de winkels.

Apple liet afgelopen week al weten dat de voorraden die gereserveerd waren voor de pre-order al op zijn, en dat klanten nu alleen nog de nieuwe iPad 3 kunnen krijgen op de lanceerdag of er na.

De problemen bij LG en Sharp kunnen voor problemen zorgen bij toekomstige leveringen van de nieuwe iPad 3.

Apple liet vorige week weten dat de voorraden die gereserveerd waren voor de voorbestellingen al op zijn en dat klanten de nieuwe iPad nu alleen nog kunnen krijgen op of na de lanceerdag.

Inmiddels staat er op de Amerikaanse website van Apple dat de levertijd is opgelopen naar 2 tot weken.

 • Hans

  Ik heb de nieuwe ipad inclusief 4g en 32 GB gewoon in Duitsland gehaald, in een vestiging van SATURN in Bocholt hadden ze er genoeg op voorraad. Even van te voren er heen gebeld of ik niet voor niets aan het rijden was, en inderdaad nog zat op voorraad.
  Ook in de SATURN vestiging in Kleve hadden ze er genoeg in het schap.
  Maar bellen voordat je erheen rijdt is geen overbodige luxe en kan je een teleurstelling voorkomen.
  Prijzen zijn het zelfde als er hier in Nederland. Alleen ik heb nu de 4G versie en ik heb begrepen dat die niet in Nederland verkocht gaat worden. Chip van T-Mobile er in gedaan en binnen 4 minuten nadat ik hem uit de doos gehaald had zat ik op internet, echt een top apparaat die ipad 3 ,of zoals sommige zeggen “de nieuwe ipad” .
  Het loont echt de moeite om even naar Duitsland te rijden, alleen al voor die jaloerse blikken van vriend en vijand……….