Vanavond tijdens het Apple evenement in San Francisco werd duidelijk dat de huidige Apple TV alleen maar een upgrade krijgt. De belangrijkste veranderingen zijn dan ook de ondersteuning van 1080p Full HD en een totaal nieuwe interface.

De prijs van de nieuwe Apple TV blijft 99 dollar ongewijzigd in de VS. In Nederland kost de Apple TV momenteel 119 euro, dit zal waarschijnlijk ook gewoon 119 euro blijven kosten. De nieuwe Apple TV wordt op 16 maart gelanceerd in de VS. Op dit moment is het niet duidelijk wanneer de nieuwe Apple TV in Nederland te koop zal zijn.

De huidige Apple TV was in september 2010 op de markt verschenen, in Nederland was het sinds oktober vorig jaar te koop, dit is ruim een jaar na de introductie. De verwachting met de nieuwe Apple TV is dat het snel na de lancering ook on Nederland te koop zal zijn.

Tot nu werd slechts tot 720p HD ondersteund, maar het wordt nu mogelijk films te huren en kopen in 1080p. De nieuwe interface lijkt meer op iOS en maakt gebruik van iconen en CoverFlow. Een andere nieuwe functionaliteit is dat Apple TV nu nieuwe films aanraad op basis van je kijkgedrag. Ook is het mogelijk films die je eerder gekocht hebt via iCloud te bekijken op je Apple TV.

  • Mark

    Als ik het even omreken is de Apple TV zo’n 40 a 45 euro duurder dan VS

  • Adam

    Normaal veranderen ze alleen de dollar teken naar euro, maar deze keer is het nog eens extra 20 euro duurder

  • Frans

    Mazzel gehad denk ik, in dec €9o voor betaald bij redcoon..Kost ie nu ook al €115 trouwens.