Woensdag heeft een rechter in een tussenvonnis in Den Haag bepaald dat de iPhone 4S definitief niet wordt verboden in Nederland. Apple hoeft ook geen patentschending vergoeding betalen aan Samsung. Ook een verbod op andere Apple producten mag Samsung niet meer eisen.

Apple gebruikt chips van Qualcomm, volgens de rechtbank vallen alle klanten van Qualcomm onder de licentieovereenkomst met Samsung. Hierdoor kan Samsung ook geen verbod eisen op de iPhone 4S.

In het verleden eiste Samsung een verbod op de iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad en iPad 2. Door dat deze 3G producten van Apple diverse octrooien zouden hebben geschonden van Samsung op het gebied van 3G technologie.

De 3G producten van Apple maken gebruik van een Intelchip, Intel en Samsung hebben een overeenkomst maar of dit overeenkomst ook voor Apple geldt moet nog worden uitgezocht in de VS.

Een verbod eisen kan sowieso niet, door dat Samsung hoe dan ook een licentie aan moet gaan bieden aan Apple. Het gaat hier om een techniek waar de concurrenten moeilijk omheen kunnen.

“We kijken er naar uit om in de technische hoorzittingen over deze zaak de inbreuken op onze octrooirechten door Apple verder aan te tonen.” “Samsung is en blijft bereid om aan de verplichtingen voor de licensering van haar technologie te voldoen op basis van evenwichtige en redelijke voorwaarden.” aldus Samsung in een reactie

  • dylan

    Samsung is gewoon een dood merk loop aleen maar vast en als Apple dan verboden zou zijn en dan ?