Micro Systemation een Zweeds bedrijf heeft Brute Force gepresteerd, met deze software kan de politie de pincode van een iPhone achterhalen. Deze handige tool werkt op Windows in combinatie met XRY versie 6.2.

Net als bij jailbreaks wordt er gebruikgemaakt van een kwetsbaarheid in de iOS om toegang te krijgen tot het apparaat, waarna via Brute Force het wachtwoord wordt geraden.

Micro Systemation verkoopt de software onder de naam XRY aan rechtshandhavende instanties en defensie-instellingen. In het Verenigd Koninkrijk gebeurt het geregeld in opsporingsonderzoeken om de data op iemands telefoon in te zien. Volgens Forbes zou bijna alle politiekorpsen in het Verenigd Koninkrijk gebruiken maken van de XRY.

Met de software kan er bijna 700 verschillende modellen telefoon achter gehaald worden. XRY kan de date uitlezen van 65 apps van de ongeveer 1 miljoen apps die nu zijn verschenen voor grote platforms, onder andere Facebook, Twitter, Skype en WhatsApps. Achterhalen van de pincode van een iPhone of een iPad was to nu toe niet mogelijk.

Micro Systemation’s marketingdirecteur geeft toe dat het kraken van de pincode alleen makkelijk gaat bij een viercijferige pincode. Als de pincodes langer is heeft Brute Force soms geen effect.

via Forbes