Volgens de Chinese provider China Mobile ondervinden veel Chinese gebruikers signaal problemen met hun iPhone 4S, waardoor ze geen simkaarten kunnen activeren of niet kunnen bellen.

De signaal problemen zouden worden veroorzaakt door de GSM ontvanger van de iPhone 4S. De nieuwste smartphone van Apple zou tot kort alleen de P-frequentie herkennen en de E-frequentie wordt niet ondersteund. Hierdoor lopen veel Chinese iPhone 4S gebruikers tegen problemen aan. Volgens China Mobile ondersteunt elke iPhone 4S gefabriceerd na 8 februari beide GSM frequenties.

Zoals we weten begint de iPad 3 evenement in San Francisco aanstaande woensdag 7 maart. Appel gaat tijdens deze evenement haar derde generatie iPad onthullen. Zoals we vaker hebben kunnen zien met nieuwe Apple producten er altijd een nieuwe iOS update met zich mee brengt.

We weten inmiddels ook dat Apple al een enige tijd bezig is met het testen van de nieuwe iOS 5.1. iOS ontwikkelaars hebben drie beta versie’s van de iOS 5.1 enkele maanden lang kunnen testen. Hoogstwaarschijnlijk zal de nieuwe iOS 5.1 samen met de nieuwe iPad 3 aanstaande woensdag onthuld worden.

Volgens de Chinese provider zal iOS 5.1 de signaal problemen van de iPhone 4S oplossen. Maar we zijn ook niet vergeten dat de iPhone 4S een korte batterij levensduur had en heeft. Hopen dat Apple ook hiervoor een oplossing heeft gevonden en het in de nieuwe iOS update heeft gestopt.