iPhone hacker en jailbreaker iH8sn0w heeft een tweet rondgestuurd dat hij een methode heeft gevonden om de iPad 2 en iPhone 4S te downgraden naar oudere iOS firmware/software. Deze nieuwe methode zal op alle iOS apparaten werken met een A5-chip, dus ook de nieuwe iPad 3.

iH8sn0w is een bekende iPhone hacker die we kennen van populaire jailbreak tools als: Sn0wbreeze, iFaith, iReb, iDetector en f0recast. iH8sn0w heeft nu een loophole ontdekt in het APticket systeem van Apple, waardoor het mogelijk werd om een iPad 2 van iOS 5.1 te downgraden naar iOS 5.0.1. Het nut van downgraden is dat je terug kan gaan naar een oudere iOS firmware versie waarvoor wel een Untethered Jailbreak is.

Er is op dit moment geen enkel jailbreak beschikbaar voor iPhone 4S en iPad 2 die al op iOS 5.1 zitten. Ook was er nog geen enkel methode om te downgraden van deze twee toestellen.  Het is nu afwachten op iH8sn0w wanneer hij zijn ontdekking officieel gaat uitbrengen.

Zodra er meer informatie is zullen wij u op de hoogte houden hier op iPhonemania.

 • Bert

  Hopen dat het snel komt, ben de iOS 5.1 zat op mijn iPhone 4S. Met mijn stomme kop geupdate 🙁

  • Zakaria

   Heb het zelfde gedaan met mijn iPad 2. Was nieuwsgierig naar de nieuwe iOS 5.1. Zonder bij stil te staan van mijn jailbreak. Hopen dat er snel een jailbreak komt of een downgrade

 • Ali papa

  Ik had batterij problem op ios 5.0.1 , heb ik updated naar ios 5.1 nu batterij goed maar geen jail break pfffffff altijd problem

 • Milco

  Mmmja begin me ook aardig te irriteren aan mijn iPod 4s nu haha
  Hoop maar dat het niet meer zo lang gaat duren kan ik hem weer gewoon als een iPhone
  Behandelen. een .downgrade als je blieft

 • Luc

  Hij heeft misschien wel een manier gevonden maar dan mag hij hem nu onderhand ook wel eens beschikbaar maken..