HTC is vandaag in Duitsland al begonnen met de updates van Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor de Sensation en Sensation XE. Duitse gebruikers hebben al meldingen binnen gekregen van de verwachte Ice Cream Sandwich update.

Nederland zit ook nog tussen de landen waar gebruikers hun toestellen al kunnen updaten naar Android Ice Cream Sandwich. Grote updates als deze worden vrijwel altijd gefaseerd uitgebracht om overbelasting van de servers te voorkomen. Bij HTC gaat het om versie 3.6 van zijn eigen Android skin Sense en dus niet om de nieuwere 4.0 versie die op de pas aangekondigde One serie smartphone’s wordt meegeleverd. Later volgt de update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich ook naar de andere serie smartphone’s als de Sensation XL, Evo 3D, Incredible S, Desire S en Desire HD

Samsung zou op 1 maart de Galaxy SII en Galaxy Note uitrusten met Android 4.0 Ice Cream Sandwich, maar deze werd echter uitgesteld in het eerste instantie naar 15 maart. Samsung Galaxy SII gebruikers hoeven niet meer op de 15de te wachten, vanaf morgen (zaterdag) zal Samsung ook beginnen met de Ice Cream Sandwich voor de Galaxy S2. Samsung zal waarschijnlijk net zoals HTC gefaseerd te werk gaan en het over0the-air aanbieden. Samsung heeft nog geen andere toestellen die het ICS update gaan ontvangen, wel waren de geruchten afgelopen tijd dat de Galaxy Note samen met de Galaxy S II van ICS update voorzien zou worden.

UPDATE:

Vrijdag verscheen een bericht op een website van Samsung dat de update zaterdag uitgerold zou worden, via Twitter ontkent het bedrijf dit nu en laat weten dat het om een foutief bericht gaat.

 • Joris

  Goed nieuws, kan ik eindelijk morgen mijn Galaxy S2 updaten!!

  • Joris

   Damn al weer uitgesteld :s

 • wiel

  chit kan ik nog wachten met me note pfffffff