Afgelopen maand kreeg True Knowledge, ontwikkelaars van Evi (concurrent van de populaire Siri Assistent) een email van Apple. In de email stond dat de update van Evi geblokkeerd zou worden en dat binnen enkele tijd Evi ook uit de App Store zou verdwijnen.

Apple medewerker Richard Chipman belde de Evi makers op om dit slecht nieuws door te geven. De functionaliteit van Evi zou erg vergelijkbaar zijn met Apple’s Siri. Het gaat daarbij om punt 8.3 in de ontwikkelaarsvoorwaarden: “Apps die op verwarrende wijze vergelijkbaar zijn met een bestaand Apple-product […] zullen worden verwijderd”

We zijn nu een maand verder en Evi is nog steeds verkrijgbaar via de App Store. De Evi update die lang in de wacht heeft gezeten is toch eindelijk goedgekeurd door Apple. De vernieuwde Evi kan reminders zetten net zoals Siri dat kan. Evi kan je recepten geven over het avondeten, bij elke vraag die je aan Evi stelt krijg je de keus om te bepalen of het een goed of een slecht antwoorde was. Zo kunnen de jongens van True Knowledge de dienst aan de hand van de gebruikerservaring verbeteren.

Met de nieuwste update is het mogelijk om je gespreksgeschiedenis met Evi te verwijderen. Dit kan je terug vinden onder de Instellingen en vervolgens Clear All knop bij History. Net zoals de populaire Siri Assistent is Evi helaas niet in het Nederlands bedienbaar.

Download Evi Spraakassistent via App Store

  • Karel

    Ik heb hem op mijn iPhone 4S gezet, vind hem wel minder dan Siri. Maar voor de oudere apparaten die niet over Siri beschikken is het wel een leuke app.

  • Naomi

    Ik heb Evi op mijn iPhone 4, ik vind hem wel oke