Uit een nieuwe onderzoek van Nielsen blijkt dat één van de drie smartphone gebruikers in de Verenigde Staten over een iPhone beschikt, om exact te zijn is dit 32,1 procent. Ter vergelijking kozen maar liefst 48 procent voor een Android apparaat. Afgelopen drie maanden hebben 43 procent van de jongeren een iPhone gekocht tegen 48 procent een Android apparaat.

Samen vormen deze twee mobiele besturingssystemen vrijwel de gehele Amerikaanse smartphone markt. Afgelopen februari behaalde de smartphones markt een nieuwe mijlpaal van 50 procent.  Ter vergelijking met februari van vorig jaar, slechts 36 procent van de mobiele telefoon kopers koos voor een smartphone ten opzichte van 49,7 procent in februari van dit jaar. Dit is een stijging van 38 procent jaarlijks.

Dus dit betekent dat er nog meer mensen zijn die niet over een smartphone beschikken, wat neerkomt dat de omzet van Apple en Google nog verder zullen uitgroeien. Maar de race is nog niet voorbij.

Microsoft heeft zijn Windows Phone uitgebreid en zal ook wat meer marktaandeel gaan winnen. De BlackBerry maker Research In Motion vertegenwoordigd slecht 11,6 procent van de Amerikaanse smartphone markt, en dit deel daalt verder en verder.

via Nielsen