De nieuwe iPad 3 is maar pas vier dagen verkrijgbaar in Nederland en de eerste klachten beginnen al te komen. De nieuwe iPad 3 heeft een super scherp Retina Display die maar liefst vier keer meer pixels heeft dan zijn voorganger, deze luxe Retina Display heeft vanzelfsprekend ook meer energie nodig.

Gebruikers van de nieuwste tablet van Apple klagen al dat de nieuwe iPad 3 snel warmer wordt met zwaar grafische games en videobewerking. Nu blijkt dit niet het enige probleem te zijn van de nieuwe iPad 3. Zo is ook opgemerkt dat er tijdens het gamen de accu van de nieuwe iPad 3 helemaal niet opgeladen wordt, maar zelfs verder leegloopt. De oorzaak hiervan is dat de oplader het stroomverbruik niet kan bijhouden.

De nieuwe quad-core GPU chip en het Retina Display van de nieuwe iPad 3 lijken de grote boosdoeners te zijn. De oplader van 10watt lijkt deze nieuwe krachtige onderdelen niet bij te kunnen houden. Om deze probleem uit de wereld te verhelpen dient Apple een nieuwe oplader te maken met meer vermogen. Apple gebruikt al zo’n soortgelijke oplader voor de Mac Air.

In het verleden had de iPhone 4 signaal problemen, als oplossing gaf Apple gratis iPhone case’s weg om deze probleem op te lossen. We hopen dat Apple ook zo’n soortgelijke actie houdt, en de nieuwe iPad 3 gebruikers een nieuwe oplader met meer vermogen gratis opstuurt.

 

  • Simon

    Mijn iPad 3 laad gelukkig gewoon op tijdens gamen. Ben er erg tevreden ermee. Echt veel verschil met mijn vorige iPad 1.