Afgelopen jaar werd de digitale assistent Siri aan het grote publiek geïntroduceerd door Apple, tot heden is de populariteit van Siri een controversieel onderwerp geworden. Volgens een recent onderzoek van een adviesbureau Parks Associates is Siri veel populairder dan je waarschijnlijk zou hebben geraden.

Volgens het onderzoek van Parks Associates zou 87 procent van de iPhone 4S gebruikers de virtuele assistent minstens eens per maand gebruiken. Het onderzoek van Parks Associates is gebaseerd op de antwoorden van 482 iPhone 4S gebruikers.

Het lijkt erop dat het maken van telefoongesprekken en het versturen van berichten de populairste functies zijn waar Siri voor gebruikt wordt.  33 procent van de deelnemers zou Siri gebruiken om deze diensten erop uit te voeren. In tegenstelling zou 35 procent van de deelnemers Siri nooit hebben gebruikt om muziek ermee af te spelen of een vergadering in te plannen.

Het meest interessante interessante statistiek uit het rapport is de tevredenheid van gebruikers. 55 procent van de iPhone 4S eigenaren gaven aan dat ze tevreden waren met Siri, 9 procent beweert dat ze ontevreden zijn en de rest zat ergens tussen in.

Apple heeft Siri aangeduid als een beta product, en zal naar verwachting in de toekomst de digitale assistent drastisch gaan uitbreiden.

via MacRumors