Volgens Dow Jones Newswires zou Apple bereid zijn om met Android fabrikanten als Samsung en Motorola te schikken over enkele lopende rechtszaken. Volgens Apple schendt het Android mobiele besturingssysteem van Google sommige van zijn gepatenteerde technologieën.

Zoals we weten lopen er wereldwijd meerdere rechtszaken van Apple tegen meerdere Android telefoon fabrikanten. Apple lijkt een andere strategie te hebben gekozen om de geschillen met de Android fabrikanten als Samsung en Motorola op te lossen. Apple zou ongeveer 1 tot 2,5 procent van de verkoopprijs eisen van de Android fabrikanten, dit varieert van 5 tot 15 dollar afhankelijk van het soort Android toestel.

In de biografie van Steve Jobs is te lezen dat de oprichter van Apple bereid was om al het geld van Apple uit te geven om Android tegen te gaan. Steve Jobs noemde de mobiele besturingssysteem Android een kopie van iOS en wilde het vernietigen.

Onderhandelingen tussen Apple, Samsung en Motorola zijn in volle gang, het is dan nog niet zeker of Samsung en Motorola licentie geld gaan betalen aan Apple voor het gebruiken van de Android besturingssysteem. Apple zou alleen met enkele grote fabrikanten een dergelijke regeling willen treffen en geen algemeen licentiemodel willen gaan hanteren.