Afgelopen maandag hadden we het over de oplaadproblemen van de nieuwe iPad 3. Volgens verschillende gebruikers zou de derde generatie tablet van Apple tijdens het gebruik van zwaar grafische games en toepassingen niet opladen, maar zelf verder leeg lopen.

Nu is er ook geklaagd dat de nieuwe iPad 3 bij een batterijstatus van 100% nog steeds aangeeft dat hij aan het opladen is. Dit leidde er toe dat gebruikers bang waren voor het overladen van hun nieuwe iPad 3, en dat de accu schade zou oplopen.

Apple heeft nu officieel gereageerd op deze vermeende probleem van gebruikers: It’s not a bug, it’s a feature.

Michael Tchao van Apple zei tegenover AllThingsD: De nieuwe iOS 5.1 heeft een functie die ervoor zorgt dat er ook na het volledige opladen, de oplader gewoon erin kan blijven zitten. Dit zal ook geen schade toebrengen op uw nieuwe iPad 3.

De meeste accu’s van smartphones en tablet’s sluiten zich af na het volledige opladen, waardoor geen overlading kan plaatsvinden. Bij de nieuwe iPad 3 is dit niet zo, bij een volle accu vindt er een beetje ontlading plaats, zodat de grens van 100% nooit wordt overschreden.

via AllThingsD

  • Louis

    zou ik ook zeggen: It’s not a bug, it’s a feature.