Zo’n twee geleden hadden we alle geruchten rondom de nieuwe tablet van Apple de iPad 3 in één artikel gestopt. Zoals we gewend zijn van internet blijven er speculaties komen. In onze vorige artikel hadden we over een nieuwe Apple TV die samen met de iPad 3 wordt onthult. Als we de geruchten moeten geloven gaat er op 7 maart ook een goedkopere iPad 2 uitkomen met 8GB intern geheugen.

Deze bijzondere gerucht is afkomstig van DigiTimes. Volgens de rapporten zal Apple een goedkope iPad 2 onthullen samen met een nieuwe tablet tijdens de iPad 3 evenement volgende week.

“As Apple has scheduled an event on March 7, sources from its upstream supply chain pointed out that the company is expected to launch two iPad 3 models – a 16GB version and 32GB version.

In addition to the iPad 3, Apple is also expected to unveil an 8GB iPad 2, allowing the tablet PC series to cover different segments and to defend against Windows 8-based tablet PCs, the sources noted.”

Het zou ons niet verbazen als Apple deze planningen heeft genomen. We zagen eerder precies het zelfde tijdens de release van de nieuwe iPhone 4S.  Apple bracht een goedkoper versie van de iPhone 4 op de markt met 8GB intern geheugen.

Bovendien hebben we veel gehoord over gesprekken van Apple die de iPad 2 goedkoper zouden maken, met een nieuwe iPad 2 met 8GB capaciteit zou dit goed in dat theorie passen. Mocht Apple toch niet voor een 8GB iPad 2 kiezen, verwachten we toch dat de prijzen van de huidige iPad 2 moddelen drastisch gaan dalen zodra de iPad 3 op de markt verschijnt.

  • Willem

    8GB is zo vol. Apple kan beter de 16 en 32GB goedkoper maken. Dat is nog aantrekkelijk.

  • xavier

    Als je er geen video’s en muziek erop zet valt de 8Gb wel mee hoor. Heb namelijk een iPhone 4 16Gb maar ruim 10Gb is nog leeg.