Dinsdag werd bekend dat de Australische toezichthouder een aanklaagt indiende tegen Apple wegens misleiding. In advertenties van de nieuwe iPad 3 zien we dat er 4G ondersteuning is, maar echter werkt dit alleen met de Amerikaanse netwerken.

Apple wilt aan Australische consumenten die zich misleid voelen hun geld terug geven. Ook zal Apple bij verkooppunten duidelijk aangeven dat de nieuwe iPad 3 niet het 4G netwerk van de Australische provider Telstra ondersteunt.

In de Verenigde Staten noemen providers een HSPA+ verbinding namelijk een 4G verbinding. Veel Europese landen en in Australië is dit echter niet het geval. De nieuwe iPad 3 ondersteunt namelijk in Australië wel de HSPA+ verbinding.

Overigens worden Europese 4G netwerken ook niet ondersteund, of Apple ook in Europese landen geld terug gaat geven is nog niet bekend.

 

  • Rik

    Ja dan moeten ze hun nieuwe iPad 3 terug brengen, wat heb je aan het geld als je geen iPad meer hebt :S