Het Amerikaanse bedrijf Adaptix heeft Apple meteen aangeklaagd na de lancering van de nieuwe iPad 3. Volgens Adaptix zou de nieuwe iPad 3 gebruik maken van de 4G patenten die het bedrijf in handen zou hebben.

Adaptix is een van de eerste ontwikkelaars van AFDMA, dit is een techniek die gebruikt wordt voor hoge snelheid draadloze communicatie. Adaptix beweert belangrijke functies te hebben gepatenteerd in 2005 die aan de basis van de 4G liggen, en Apple zou met de komst van de nieuwe iPad 3 in ieder geval twee 4G patenten hebben geschonden.

Acacia Research Corporation heeft dit jaar Adaptix overgenomen. Acacia staat bekend om bedrijven over te nemen die veel patenten bezitten, en gebruik maken van de patenten om andere fabrikanten aan te klagen om op die manier extra geld te verdienen.

Via Patently Apple