Rovio Mobile ontwikkelaar van de populaire Angry Birds serie heeft vandaag het vierde deel, Angry Birds Space uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Zoals het naam van de nieuwe Angry Birds Space zegt, speelt het deze keer niet op Aarde af maar verkent de ruimte.

De basis van Angry Birds Space is nog steeds vogels schieten met een katapult om de groene varkens te doden die verstopt zitten. Dankzij de nieuwe ruimte omgevingen heeft Angry Birds Space een totaal andere gedragingen en vluchtwegen dan zijn voorgangers. Door de zwaartekrachtvelden om de planeten heen, krullen de volgels als het ware door de ruimte. Een stippellijn laat je globaal zien in welke richting de vogels worden gelanceerd, maar geeft je nog geen zicht op het vervolg van de vlucht. Hierdoor is Angry Birds Space iets onvoorspelbaarder geworden.

Angry Birds Space telt net als zijn voorgangers 60 nieuwe levels, ook zullen er regelmatig gratis updates komen. Het verschil mijn zijn voorgangers is dat het niet meer universeel is.  Als je een iPhone en een iPad hebt zal je moeten kiezen op welke apparaat je het meest speelt, of je kan het natuurlijk voor je iPhone en je iPad kopen.

Download Angry Birds Space via App Store