Jailbreak iOS 5.0.1 Untethered op de iPhone 4/3GS, iPod Touch 3G/4G en iPad [Guide]

Twee maanden geleden had pod2g een bug gevonden in iOS 5 zowel in iOS 5.0.1 waarmee er een Untethered Jailbreak mogelijk was, na vele slapeloze nachten en harde werk van iOS hacker pod2g is het eindelijk officieel vrijgegeven voor alle A4 apparaten als de iPhone 4, iPhone 3GS, eerste generatie iPad, iPod Touch 3G en iPod Touch 4G.

Vier dagen gelden hadden we u op iPhonemania laten weten dat pod2g zijn Untethered Jailbreak voor de A4 apparaten aan de Chronic Dev Team gegeven zodat hij zich kon focussen op A5 apparaten als de iPhone 4S en iPad 2. Dit is zeker een goede beslissing geweest, Chronic Dev Team heeft samen met iPhone Dev Team Redsn0w 0.9.10b5 uitgebracht waarmee alle oudere apparaten op iOS 5.0.1 Untethered Jailbreakt kunnen worden.

Mensen die al beschikken over een Tethered Jailbreak kunnen via Cydia een pakket downloaden genaamd “Corona 5.0.1 Untether” na de installatie van deze pakket beschikt u over een Untethered Jailbreak op iOS 5.0.1.

Op dit moment werkt de Untethered Jailbreak alleen op de iOS 5.0.1! Chronic Dev Team zal binnenkort ook een Untethered Jailbreak op de iOS 5 vrijgeven, ze zijn hard aan het werkt om enkele bugs eruit te vissen. Zodra deze vrijgegeven is zullen we het op iPhonemania bekend maken.

Voor dat we beginnen met de handleiding hoe u op uw apparaat Untethered Jailbreak kan verrichten dient u te weten dat dit Untethered Jailbreak enkel op de A4 apparaten als de iPhone 4/3GS, iPod Touch 3G/4G en iPad 1 werkt. A5 apparaten als de iPhone 4S en iPad 2 hebben op dit moment geen Jailbreak.

Nu u dit ook weet, laten we beginnen met de Jailbreak guide.

Voor gebruikers met een Tethered Jailbreak op iOS 5.0.1:

Als u momenteel een Tethered Jailbreak hebt met behulp van Redsn0wAc1dSn0w of Sn0wbreeze dan kunt u gewoon Cydia starten en zoeken naar de Corona 5.0.1 Untether pakket, zie screenshot hieronder. Installeer dit Cydia pakket, na het installeren beschikt u over een Untethered Jailbreak op iOS 5.0.1.

Gebruikers op iOS 5.0.1 (zonder Tethered Jailbreak)

Als uw apparaat op iOS 5.0.1 draait en u beschikt niet over een jailbreak, download Redsn0w 0.9.10b5 via onze jailbreak tool. Hier heeft u Redsn0w 0.9.10b5 voor Windows zowel Mac.

Stap 1: Download Redsn0w 0.9.10b5 via deze link.

Stap 2: Start Redsn0w, selecteer daarna “Jailbreak” controleer of “Install Cydia” aangevinkt is. Volg hierna de stappen om uw toestel in DFU modus te krijgen.

Stap 3: Wacht tot RedSn0w uw apparaat Untethered Jailbreakt. Dit zal gemiddeld 5 minuten in beslag nemen.

Eenmaal gedaan zal Redsn0w uw toestel opnieuw starten, zodra uw iPhone, iPod of iPad opnieuw is gestart heeft een Untethered Jailbreak op iOS 5.0.1

Untethered Jailbreak iOS 5.0.1 | iPhone 4 | Cydia 1.1.3

UPDATE 1: Redsn0w is bijgewerkt naar versie 0.9.10b2 om de launchct bug op te lossen waar vele gebruikers last van hebben. Corona 5.0.1 Untether is ook bijgewerkt naar versie 1.0-3.

UPDATE 2: Redsn0w is bijgewerkt naar versie 0.9.10b5 om de mobilesubstrate bug op te lossen waar vele gebruikers last van hebben.

306 Reacties

 1. Martin zegt:

  Ik ga direct mijn iPhone 4 proberen, ik laat jullie wel weten hoe het is gegaan.

  Dank je wel voor de snelle handleiding.

 2. Pieter zegt:

  Ik heb alles gedaan, en het is inderdaad gelukt. Maar 1 probleem, Cydia opent niet. Als ik erop klik gaat die gelijk weer uit.

  Help!!!

 3. Hans zegt:

  Damn zo makkelijk, ik had een tethered jailbreak. Ik heb nu alleen Corona in Cydia geïnstalleerd. Thats it! Mijn dank is groot.

  • Fred zegt:

   Ja met een Tethered Jailbreak is het lekker simpel. Alleen Corona 5.0.1 Tether in Cydia installeren. Heb het ook even snel binnen 1 minuut gedaan.

 4. Cihan zegt:

  Mijn iPad is binnen 5 min. untethered jailbreaked. Thx guys

 5. speedy zegt:

  oke tot zover is het bij mij ook gelukt
  maarals ik dan instalous installeer slaat die vast
  wie weet raad

 6. iPhonemania zegt:

  Door dat de jailbreak gister is uitgekomen, en alle jailbreakers massaal aan het jailbreaken zijn. Zijn de servers overbelast

 7. Van der Velden zegt:

  Na het jailbreaken was alles goed, ik heb installous toegevoegd nu heb ik als programma alleen kiosk. Alles is verdwenen :s

 8. Kees zegt:

  Eindelijk heb ik een untethered JB op mijn iPod 4G. Ging makkelijker dan ik dacht.

 9. richart zegt:

  Ok tot nu toe allemaal gelukt, naar de installatie ff gereboot en cydia kan ik openen. Maar, ik had op mijn vorige jailbreak ook installous erop staan, hoe krijg ik deze erweer op?

  mvg Richart

 10. richart zegt:

  En als ik nu tomtom erop probeer te zetten geeft ie aan installatie mislukt? Normaal nooit geen problemen mee gehad! Normaal ff kopieren en plakken in itunes synchroniseren en hoppa hij doet t. Maar nu niet, heb ik nog iets anders nodig om op mijn iphone te installeren, zodat ook totmtom het weer doet?

  mvg Richart

  • iPhonemania zegt:

   Als je al de ipa file hebt kan je het met behulp van ifunbox in de map van installous zetten, zodat je deze via installous kan installeren.

   Maar als je het ipa file niet hebt, dien je het via installous te downloaden, dit duurt wel een uur ofzo.

   Doordat de Untethered Jailbreak pas gister is vrijgegeven, is het op dit moment erg druk op de servers van Cydia zowel Installous. Als je het later probeert heb je meer kans dat het weer lukt.

 11. Boy zegt:

  hallo,

  ik heb net me ipod toch gejailbreakt maar nu wilde ik ebuddy downloaden bij instalous maar nu staat er dit ‘invalid IPA’ wat moet ik doen? alvast bedankt

 12. Oscar zegt:

  Thx guys. Mijn iPad had Cydia gemist 😀

 13. Boy zegt:

  en als ik winterboard wil downloade krijg ik error hoe komt dit?

  • iPhonemania zegt:

   De error’s zijn allemaal tijdelijk, probeer het na enkele uren dan zal het wel lukken.

   Ik had gister last van error’s, meeste van mijn tweaks heb ik al binnen

   Er is gewoon miljoenen jailbreakers bezig met Cydia etc.

 14. Patrick zegt:

  Beste mensen,

  Met mijn eigen iphone is alles netjes gelukt.
  Alleen de iphone van mijn vriendin wil niet lukken.
  Iphone 4 met een semi tether jailbreak. Ik kan in cydia “Corona” niet vinden. Zie ik iets over het hoofd?

  • iPhonemania zegt:

   Corona 5.0.1 Untether heet het voluit, Maar Saurik was bezig met een update naar versie 1.0.2, misschien dat die hierdoor de versie 1.0.1 gewist heeft.

  • ludo zegt:

   hey ik zou graag men iphone4 16gb ios 5.0.1 jailbreaken maar ik snap ni echt goed hoe ik het moet doen kan iemand mij stap voor stap uitleggen hoe ik het wel moet doen aub gr

   • iPhonemania zegt:

    Als u de bovenstaande handleiding volgt kunt u uw iPhone 4 op iOS 5.0.1 jailbreaken. U dient dan deze deel te volgen: Gebruikers op iOS 5.0.1 (zonder Tethered Jailbreak)

 15. jarmo zegt:

  ik heb nou cydia er op staan maar wat moet ik nu?

 16. jarmo zegt:

  wat moet ik doen ik heb cydia maar hoe kan ik de spellen downloaden

 17. jarmo zegt:

  hij heeft de hele tijd fouten hoe kan dat?

  • iPhonemania zegt:

   Probeer het op een later tijdstip, door dat de untethered jailbreak pas gister uitgegeven is, zijn er wereldwijd miljoenen mensen bezig op Cydia.

 18. willem zegt:

  ik heb de stappen als hierboven uitgevoerd.
  het toestel gaat alleen (nog) niet uit zichzelf aan. kan ik dit zelf doen of hoort dit automatisch te gaan?

 19. jarmo zegt:

  ik heb dat plan geprobeerd maar toen ik het programma moest zoeken kon ik het niet vinden

 20. Zakaria zegt:

  Thanks gozer, mijn iPhone 4 is eindelijk untethered jailbreakt

 21. willem zegt:

  weet je ook hoe ik nu gedownloade apps via de comp. in itunes krijg om ze vervolgens op de iphone te zetten???
  kan het niet vinden.

 22. iPhonemania zegt:

  Je kan iFunbox downloaden, via dat programma kan je in de map van installous de apps erin doen. Daarna dien je naar installous te gaan. In installous ga je naar downloads tabblad, daar zal de gekopierde app te zien zijn, daar kun je het ook installeren

 23. richart zegt:

  Als ik via installous iets wil downloaden, krijg je normaal gesproken een scherm waar je bv bij filedude en/of fileape een code moet overtypen, maar nu krijg ik spam ipv het scherm waar ik iets moet overtypen? Het scherm dat ik moet hebben staat dan op de achtergroen en op de voorgrond gefelicteerd! u bent geselcteerd om iedere dag een kortings bon hupelepup….enz Hoe moet ik nu iets downloaden als telkens dat scherm verschijnt?

  mvg Richart

  • iPhonemania zegt:

   Dat reclame krijg je soms, je moet het nogmaals proberen meestal komt die dan niet.

   Ik vind het ook vervelend maar filedude heeft het zelfs gedaan [spammers] 😛

   • richart zegt:

    Ok, thnx Ik had ik al een aantal keren geprobeerd om opnieuw te downloaden, maar nog steeds die klote reclame. Als ik het via fileape probeer ook hetzelfde reclame enz… Heeft het er ook niet mee te maken dat nu iedereen aan het jailbreaken en aan het downloaden is?

    richart

 24. willem zegt:

  ik kan installous 4 niet vinden. het enige wat hij vind onder installous is: installous HD icon theme.
  doe ik iets fout?
  (heb overigens voor het eerst een iphone in mijn hand dus ben nog een leek op dit gebied)
  gr,

  Willem

 25. Nino M. zegt:

  werkt deze jailbreak ook met baseband: 04.11.08?

  • iPhonemania zegt:

   Jailbreaken heeft niks met baseband’s te maken. Baseband is voor simlockvrij maken van je iPhone. Na de release van de iPhone 4 zijn alle iPhone’s simlockvrij in Nederland.

   En ja, je kan het jailbreaken 😉

 26. willem zegt:

  zou je me alleen nog even je vorige bericht kunnen uitleggen, hoe ik dat precies doe?

  bericht: Je kan iFunbox downloaden, via dat programma kan je in de map van installous de apps erin doen. Daarna dien je naar installous te gaan. In installous ga je naar downloads tabblad, daar zal de gekopierde app te zien zijn, daar kun je het ook installeren

  alvast bedankt,

  gr,Willem

  • iPhonemania zegt:

   Je kan apps via Apptrackr.org downloaden, de apps kan je in iTunes toevoegen, na het invoegen van je app in iTunes sync je het.

   Zo moet het ook lukken.

   • willem zegt:

    ik heb nu via spotnet wat dingen gedownload: angry birds en whatsapp. deze heb ik op de comp maar krijg ik niet in itunes. als ik weet hoe dat moet dan ben ik er als het goed is, zou je dat weten?
    alvast bedankt voor de moeite,

    gr,

    Willem

    • willem zegt:

     sorry, ik kom er net (perongeluk) achter dat als ik dubbel klik op de appicatie hij vanzelf in itunes word toegevoegd, ik probeerde te slepen en in te voeren, dat lukte allemaal niet. blijkbaar was een dubbele klik genoeg
     als het goed is ben ik nu dus up to date.
     bij deze mijn hartelijke dank voor je hulp. ik heb er erg veel aan gehad, en van geleerd

     gr,
     Willem

 27. Redouan zegt:

  Het is in 1x gelukt dat jailbreak, geen ellede met een error ofzo. dank u wel

 28. richart zegt:

  Probeer installous opnieuw erop te zetten nadat ik m verwijdert had van de foon, maar geeft foutmeldingen net als de eerste keer met het erop zetten;

  GPG error:http//apt.modmyi.com stable Release: Unknown error executing gpgv

  Wat zou ik nu moeten doen?

  mvg Richart

  • iPhonemania zegt:

   Dat foutmelding is van http//apt.modmyi.com heeft niks met Hackulous te maken.

   Installous kan je volgens mij gewoon downloaden

   • richart zegt:

    Installous staat op mijn foon. Als ik klik in installous op All aplications en ik klik bv op’santa rush’, vervolgens op download, kan ik kiezen uit filedude en mediafire.com, als ik filedude klik krijg ik een scherm waar ik een code moet overtypen, doe ik dat krijg ik weer een ander scherm waar ik twee keer een code moet overtypen en dan komt er een reclamescherm ervoor waardoor ik dan niets meer kan? Behoorlijk irritant maar ik kom daar niet uit, wil gewoon apps downen

    mvg Richart

    ps: sorry dat ik maar steeds vraag maar kom er gewoon niet uit….

 29. Bart zegt:

  Yay! ik ga zo mijn iphone 3gs jailbreaken…
  eigenlijk tot nu toe de enigste reden is voor sbsettings in me notificationcenter 😀

  maar in princiepe raak ik de gegevens die al op mijn iphone staan niet kwijt toch?

 30. Maria zegt:

  Ik heb een probleem: ibooks werkt niet na jailbreake .. Alles werkt verder prima..
  Hoe kun je dit oplossen??

 31. Maria zegt:

  Dus ik moet mijn iphone opnieuw jailbreaken maar dit keer moet ik cydia uitvinken??

 32. Maria zegt:

  Ik wacht wel op antwoord van Iphonemenia.. Dit is mijn eerst keer jailbreaken en ben erg zuinig met mijn mobiel dus..

 33. Dennis zegt:

  Ik heb ontzettend veel jailbreaks succesvol uitgevoerd in mijn verleden. Maar de untether op mijn iPhone 4 16GB Zwart op iOS 5.0.1 faalt. In Cydia Corona geïnstalleerd en gereboot, maar alle apps onder jailbreak en Safari willen niet meer opstarten.

  Ook de redsn0w beta werkt niet. Jailbreaken is een succes. Ik kan alle apps gebruiken. Start ik de telefoon opnieuw op, kan ik de gejailbreakte apps en Safari weer niet in. Dan lijkt de untether weg te zijn. Wie helpt mij?

  • iPhonemania zegt:

   Herstel je iPhone 4 naar de originele iOS 5.0.1, jailbreak het dan met Redsn0w o.9.10b2 dat is een fix voor jailbreak apps die niet werken.

   Deze nieuwe jailbreak van pod2g is niet zo stabiel als wat we normaal gewend zijn.

 34. Jwefh zegt:

  Hoe groot is de kans dat Apple je pakt
  Want een vriend van mij moest daar
  Door
  €165 dokken

  • iPhonemania zegt:

   Raar dat je vriend 165 euro moest betalen, want jailbreaken van je toestel is legaal!

   Je verliest alleen je garantie en meer ook niet.

   Ik heb een keer mijn iPhone 4 opgestuurd wegens batterij problemen was ook gejailbreakt. Heb het naar de originele iOS versie herstelt en aan T-Mobile gegeven. Na 4 weken kreeg ik een splinter nieuwe iPhone 4.

 35. Jwefh zegt:

  dat is wel raar ja maar ze hadden het via een rekening gedaan dus kon apple er achter komen wie het had gedaan. dus dat is best dom. ik denk dat als je dingen hebt die minder gedownload worden bijvoorbeeld de tomtom omdat die zo duur is dat het eerder fout gaat!?

  • iPhonemania zegt:

   TomTom en dergelijke apps die je gratis download zijn sowieso illegaal. Jailbreaken van je toestel is om vrijheid te krijgen, zoals Cydia tweaks etc etc.

   Niet om apps wat je normaal in App Store moet kopen, na het jailbreaken gratis binnen haalt. Dat is wel illegaal.

 36. Raymond zegt:

  Beste Mensen,

  Hoop dat iemand mij kan adviseren, heb een gejailbreakte iPhone 4 met IOS 4.3.3 (8J2) en BaseBand (modemfirmware) 03.10.01 Het toestel komt uit Duidsland en heeft een simlock. D.m.v. een Gevey kaartje is deze succesvol ge-unlockt en alles werkt prima.

  Wil nu heel graag naar IOS 5.0.1 toe, echter hoe zit het met de simlock, kan ik deze met het Gevey kaartje gewoon weer unlocken of moet dit op een andere manier? Welke stappen moet ik ondernemen om hem op ios 5.0.1 te krijgen? Moet ik eerst updaten naar IOS 5.0.1 en dan pas via RedSn0w jailbreaken of op een andere manier en dan wil ik graag weten hoe.

  Hoop dat iemand mij kan adviseren en evt. kan uitleggen wat ik moet doen.

  Vast bedankt voor de moeite.

  • iPhonemania zegt:

   Beste Raymond,

   In Redsn0w is er een optie “preserve baseband” dus je huidige baseband behouden zodat je Gevey SIM weer kan gebruiken.

   Je moet dus in Redsn0w een “Custum IPSW firmware” dus aangepaste iOS firmware aanmaken zodat deze je baseband niet update.

   • iPhonemania zegt:

    de iOS firmware vind je in de “iOS Firmware” pagina in de rood kleurige menu.

    Download de juiste versie iOS voor je iPhone 4, sla dat op je bureaublad op, verwijs Redsn0w naar dat iOS. Daarna zal Redsn0w een custom iOS voor je aanmaken. Deze dien je dan via iTunes te updaten. CTRL+SHIFT indrukken houden en dan op herstel knop in iTunes drukken, dan kan je iTunes verwijzen naar je custom iOS.

   • Raymond zegt:

    Super bedankt voor de zeer snelle reactie. Ik ga nu aan de slag en laat het resultaat hier nog even weten.

    • iPhonemania zegt:

     Succes

     • Raymond zegt:

      Het is niet helemaal goed gegaan. Heb ios 5.0.1 erop staan en unlock via Gevey kaartje is gelukt. Kan alles doen. Cydia staat erop en installous is ook gelukt.

      Echter wanneer ik hem uit en weer inschakel krijg ik alleen het apple logo en dat was het. Met iBooty kan ik hem wel weer starten.

      Wat heb ik niet goed gedaan of wat moet ik doen om dit weer goed te krijgen.

     • iPhonemania zegt:

      Hmm beetje raar dat het bij jou een Tethered Jalbeak is. Vraag het even aan de dev’s bij jailbreakqa.com

 37. Maria zegt:

  is er al een update ofzo die ibooks weer laat werken?

 38. Maria zegt:

  Ik heb gelezen dat als je de jailbreak opnieuw doet maar de 2e keer zonder dat je cydia installeert, ibook weer normaal doet? Is dat echt zo? Want ik wil het wel proberen maar ben erg zuinig met mn mobiel :s …

 39. Maria zegt:

  Oke bedankt voor je hulp :)

  • Dennie zegt:

   Probleem ibooks opgelost! Stap 1 update mobile substrate via Cydia
   Stap 2 zorg dat je de originele iBooks app hebt geïnstalleerd .
   Stap3 download via Cydia ibooks fix for iOS 5 via xSellize repo (http://Cydia.xsellize.com)
   Stap4 BELANGRIJK!!!!!! reboot je device (Houdt power en home SAMEN ingedrukt totdat je het Apple logo ziet,schakelt eerst naar beeld uitzetten,wordt dan zwart en vervolgens zie je het Apple logo)
   Stap 5 houdt ibooks app ingedrukt totdat het gaat bewegen,check even of je het icoontje met het kruisje hebt geselecteerd zo ja : deze verwijderen.(zoniet dan even kijken waar het originele Appje staat en deze verwijderen)

   Bij mij werkt het top na 3 dagen zoeken suc6

   • Maria zegt:

    Ik heb het geprobeerd en dit gebeurde er: hij crashte, ging opnieuw aan, er kwamen allemaal rode gele en witte letters, toen kwam er rook uit en vervolgens gooide ik het in water omdat ik dacht dat ie ging ontploffen ofzoiets… Nu heb ik geen mobiel dankzij jou! :'(

 40. Erik Smit zegt:

  Hallo, heb een probleem bij jailbreaken van ipad 1, firmware 5.0.1 met redsnow.
  Ipad is aangesloten op computer (windows 7 64) indien ik nu redsnow 0.9.10b2 of 0.9.10b3 opstart, kies voor jailbreak en ipad in DFU mode zet, krijg ik de melding dat redsnow mijn device identificeert, daarna blijft alles vast staan en gebeurd er niets meer, hoe lang ik ook wacht, programma loopt niet verder en ik kan niets anders doen dan annuleren. Verschillende keren geprobeerd maar telkens hetzelfde resultaat. Wie biedt hulp??????

 41. Brizio zegt:

  Hallo,ik heb een probleem met de iphone4 van mijn zoon.
  Als ik hem succesvol jailbreak werkt cydia perfect,maar installeer ik nou openbackup. Crasht cydia . Reboot helpt niet . Is hier wat over bekent. Heb hem nu al 2 maal gejailbteekt maar het probleem blijft.

 42. Jacob zegt:

  Ik heb mijn iphone 4 gejailbreakt op ios 5.0.1 met succes, maar wanneer ik mijn iphone reboot dan werken een aantal applicaties niet?
  Ik heb alles geprobeerd resetten enz..

 43. iPhonemania zegt:

  Beste mensen,

  De Untethered Jailbreak is gewoon niet zo stabiel als we gewend zijn van de vorige Jailbreaks.

  Ik zelf kan er niks aan doen, de Dev Team’s moeten gewoon alle bugs eruit halen. Ze hebben gewoon deze Jailbreak vroegtijdig vrijgegeven, zonder al te veel test.

  We moeten gewoon wat geduld hebben dat Chronic Dev Team en iPhone Dev Team dit alles verhelpt met updates.

 44. Adem zegt:

  Ik probeerde net mijn iphone 4 te jailbreaken bij het zetten naar de dfu-mode stond er dat eht niet was gelukt vervolgens kwam er een balkje met please wait while your build is being identified, nu is hij daar gestopt sinds 3 minuten bij het derde balkje? Wie kan mij hiermee helpen?
  Alvast bedankt.

 45. peter zegt:

  wie kan mij in een paar woorden uitleggen wat ik in hemelsnaam voordeel heb als ik mijn iphone of ipad doe jailbreaken? kan ik dan ook apps installeren die ik gedownload heb en welke apps kan ik dan via cydia installeren op een ipad voor mijn dochter(14 jaar)
  ik zou zeggen, probeer mij eens te overtuigen.
  en voor morgenavond allemaal een gezond 2012

 46. Lenn zegt:

  Jailbreak gedaan. tanx daarvoor.
  Alleen start mijn telefoon keer op keer bij opstarten in de safe mode. Heeft iemand een suggestie? Alvast bedankt.

 47. Marcel zegt:

  Met mijn iPhone 4 heb ik er geen last van, ik gebruik geen iBooks. De rest werkt prima vind ik.

 48. wim zegt:

  Ik heb een iphone 4 met versie 4.2.1 deze is gejailbreak.
  maar als ik nu wil updaten naar 5.0.1. Kan dat en hoe???
  Alvast bedankt voor het antwoord.
  mvg, wim

  • Jo zegt:

   Je moet gewoon via itunes je iPhone naar ios 5.0.1 bijwerken door op het icoontje van jouw iPhone te klikken en dan vervolgens op de knop “bewerken” te klikken.

   • wim zegt:

    Bedankt voor het antwoord. Ben ik dan al mijn gejailbreakte apps kwijt???
    Dus als dat zo is moet ik hem met deze redsnow
    versie weer jailbreaken??

    • iPhonemania zegt:

     Je bent al je jailbreak appa kwijt, de apps die je via app store hebt binnen gehaald blijven nog.

    • Jacob zegt:

     Je het kan je gejailbreakte apps overzetten naar iTunes door op het icoon van jouw iPhone een rechtsklik te doen en dan vervolgens “aankopen overzetten”, en dan kun je de apps terug overzetten met alle andere niet gejailbreakte apps op je iphone na de nieuwe jailbreak pas nadat je installous 4 hebt geïnstalleerd.

    • Lenn zegt:

     Met de app APT BACKUP die je kunt binnenhalen uit Cydia kan je veel apps van de jailbreak terughalen. je doet voordat je gaat jailbreaken op backup drukken>dan synchroniseren> dan nieuwe 5.0.1 plaatsen> jailbreaken> uit Cydia weer apt backup installeren> en op restore drukken.

     Succes

 49. max zegt:

  ik snap het niet. eerst download ik met redsnow als k dat heb gedaan komt er zo’n programma met zo’n boek icoon dan weet ik al nie wat je moet aanklikken

 50. floris zegt:

  Hoi,

  Ik heb zojuist geprobeerd te jailbreaken, maar krijg aan het eind een Panic melding. Ik had (4.3.1) en had deze iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore gedownload, want ik heb een iphone 4. ik kon de ipsw gewoon gebruiken binnen Redsnow.
  Jullie misschien een idee ?

  Grtz

  floris

 51. floris zegt:

  Thnx het heeft gewerkt ik moet nu alleen nog ff appsync en installous erop plaatsen en kan weer alle apps gebruiken!

 52. floris zegt:

  vroeger kon ik altijd gebruik maken van Cyder 2, maar deze functioneert niet meer met de nieuwe versie van itunes.

 53. Tamaar zegt:

  Iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar!
  Ik heb zojuist de ipod van mijn zoon gejailbreaked, dit ging super en vlekkeloos. Echter wil ik nu de repo toevoegen om Installous te installeren, maar daar krijg ik steeds Verificatiefout Time-out van het verzoek als melding.
  Heeft dit nog steeds met de drukte te maken of zit er iets niet helemaal lekker?

  Alvast dank

  Groetjes Tamaar

 54. Alfred zegt:

  hoe kan het zijn dat na de jailbreak op iphone 3gs na reboot de tel niet meer opstart software 5.0.1

 55. Maria zegt:

  Is er al een update/ fix voor ibooks??

  • iPhonemania zegt:

   Er is nog geen officiële update van de Redsn0w, maar ik lees dat er in Cydia een “iBooks Fix for iOS 5″ pakket is in de illegale repo genaamd xsellize.

   enkele gebruikers zeggen dat het werkt, zelf niet getest.

 56. Maria zegt:

  Klopt dit dat er al een update is?

 57. Maria zegt:

  Verkeerde link :s

 58. iPhonemania zegt:

  Beide links van je heb ik gewist! Het is een virus site, toen ik erop klikte gaf mijn virus scanner gelijk een melding.

 59. Jeffrey zegt:

  Zijn er al enige updates over d e komst van de jailbreak ??

 60. henk zegt:

  Ik las dat de jailbreak untethered onstabiel was?is dit al opgelost?

 61. Max zegt:

  Goedenavond,

  Ik beschik over een iPhone 4 die eerst op de jailbreak van 4.3.3 draaide, heb ‘m van de week ge-update naar 5.0.1 en wil nu de Redsnow jailbreak erop zetten. Nadat ik ‘m in DFU mode heb gezet geeft hij aan dat hij de iphone aan het indentificeren is en na een poos zegt ie ‘exploiting with limera1n’ en blijft hij hangen op het derde streepje. Na 20 minuten maar geannuleerd en diverse keren opnieuw geprobeerd maar tevergeefs.. Wat moet ik doen?

  Bedankt.

 62. Max zegt:

  Na het nog een keer geprobeerd te hebben ging de jailbreak dit keer wél verder, tot het ‘first stage’ gedeelte, alleen wanneer dit deel voltooid is geeft Windows plotseling een melding dat er iets fout is gegaan in redsnow.exe en dat het programma moet worden afgesloten.. Hierna nog een keer geprobeerd en precies op hetzelfde moment weer dezelfde melding..

  HELP ?!

 63. Maria zegt:

  is er al een update van redsnow :)

 64. Jeffrey zegt:

  Hallo even een vraagje; als in winterboard wil downloaden ip een iPod krijg ik een opmerking wat nu?

 65. tokus zegt:

  is er ook iets waarmee ik alle apps in een keer kan afsluiten??? zou wel fijn zijn

 66. tokus zegt:

  sterker gezegd, het is handig. ik heb de nokia n8 gehad en daar heb je op een gegeven moment zoveel apps open staan dat je de batterijbalk gewoon ziet leeglopen. daar hebben ze op een gegeven moment een app gemaakt die alle apps op je telefoon ineen keer uitschakelde. je kon wel aangeven welke apps absoluut niet uitgeschakeld konden worden

 67. Bram Buskoop zegt:

  Thanks het werkt !!! :)

 68. Evira zegt:

  Ik heb mijn ipod touch 4g met jailbreak 5.0.1 gejailbreaked maar kan whatsapp niet vinden willen jullie helpen?!alvast bedankt

  Gr hopelooz meisje

 69. Robert zegt:

  Hallo, Even een vraag die voor jullie waarschijnlijk gesneden koek is.

  Ik heb mijn iphone4 een hele poos terug gejailbreakt. hiermee heb ik schijnbaar mijn Baseband ook geupdate naar 03.10.01. Nu kan ik mijn iphone niet updaten naar een hogere Ios versie. Dan krijg ik foutmeldingen. Nu heb ik het wel voor elkaar gekregen om met een custom ipsw te updaten naar 4.3.3(8j2) maar als ik hem naar ios 5.0.1 update heb ik geen service meer. Dus kan dan niet meer sms en en bellen. Is het mogelijk om up te daten naar 5.0.1 en dan ook te kunnen bellen en sms en met de iphone?

  Ik d8 dat ik er al een aardig eind mee opweg was maar hier kom ik niet uit. Graag hulp of mischien een verwijs naar een tutorial. Mischien is het ook wel erg simpel? Ik ben er al 2 dagen fulltime mee bezig.

  • iPhonemania zegt:

   Je iPhone 4 komt zeker uit het buitenland, in Nederland zijn alle iPhone’s vanaf 4 allemaal simlockvrij.

   Enige oplossing voor jou een GEVEY SIM kopen, hiermee moet het wel lukken.

   • Robert zegt:

    Mmm… Ik heb mijn telefoon via t-mobile gekocht toendertijd. kan het ook te maken hebben dat ik hem nog niet geunlocked heb wat op de t-mobile website staat? Simlockvrij maken.

    • iPhonemania zegt:

     Ze maken het gratis simlock vrij, bel ze op en zeg dat je met iOS 5.0.1 geen service hebt. Natuurlijk niet zeggen dat je van plan bent om te jailbreaken 😛

     • Robert zegt:

      En dan moet het wel werken? De gast die ik aan de lijn had van t-mobile zei dat ik heb met een ander simkaartje moest doen. Hun konden niet rechtstreeks met de telefoon unlocken met b.v het emei nummer.
      Jailbreaken is toch legaal?? 😀

     • iPhonemania zegt:

      Het is legaal, maar hun hoeven toch niet te weten dat je wil jailbreaken. Nee dan heb je geen GEVEY SiM nodig idd

     • Robert zegt:

      Als dat trouwens werkt met de unlock dat heb ik de GEVEY SIM niet meer nodig toch?

 70. trackstarz zegt:

  de jailbreak op mijn iphone 4 (ios 5.0.1) is gelukt….

  Ik heb winterboard geinstalleerd en heel veel verschillende themes gedownload maar er gebeurd gewoon helemaal niks.

  Ik heb de volgorde aangepast, verschillende dingen aangevinkt, summerboard mode staat aan 100x gerespringt en gereboot maar er gebeurd gewoon niets.

  Weet iemand hier meer vanaf?

  • iPhonemania zegt:

   Hoe bedoel je gebeurt niks? komt de thema niet? Summerboard uit zetten. 1 thema aanvinken, niet alle themas die je heb gedownload

   • trackstarz zegt:

    heb ik ook gedaan! heb verschillende apart geprobeerd omdat ik las dat niet allemaal geschikt waren voor ios 5 maar er gebeurt gewoon niks! ook met summerboard uit geprobeerd.

    herstellen en opnieuw proberen?

 71. kkaatnje zegt:

  Hoi,
  Ik heb paar dagen geleden iphone 4 gekocht en heb ook gelijk 5.0.1 ge update maar ik weet nou niet hoe ik moet beginnen wat ik eerst moet downloaden en waar .Kan iemand me helpen??

 72. kkaatnje zegt:

  om gebruik te maken van itunes en apss

  • iPhonemania zegt:

   volg deze deel: Gebruikers op iOS 5.0.1 (zonder Tethered Jailbreak)

   Je dient redsn0w 0.9.10b4 te downloaden, en via dat jailbreak tool kan je je iPhone 4 jailbreaken op iPhone 4.

 73. kkaatnje zegt:

  Waar kan ik die beste downloaden??

 74. robert zegt:

  Ik heb mijn iphone4 een hele poos terug gejailbreakt. hiermee heb ik schijnbaar mijn Baseband ook geupdate naar 03.10.01. Nu kan ik mijn iphone niet updaten naar een hogere Ios versie. Dan krijg ik foutmeldingen. Nu heb ik het wel voor elkaar gekregen om met een custom ipsw te updaten naar 4.3.3(8j2) maar als ik hem naar ios 5.0.1 update heb ik geen service meer. Nu blijkt dat ik de telefoon kan unlocken door de stappen van t-mobile door te lopen.Nu heb ik een micro sim van KPN in mijn iphone gedaan en geprobeerd de stappen te doorlopen. Ik krijg geen melding van uw toestel is simlockvrij. Wat doe ik verkeerd? Of moet je JB eraf?

 75. jeffrey zegt:

  Herstellen en opnieuw jailbreaken

  • Robert zegt:

   Dat herstellen kan dus niet meer. Dan krijg ik steeds een foutmelding. Kan alleen een custom ipsw erop zetten.. das het vervelende,.

 76. hissin zegt:

  Hallo ik heb net mijn iphone 4 gejailbreaked en cydia is met succesfol geinstalleerd alleen als ik zoek in cydia heb ik niet veel mogenlijkheden dus ook corona bijv kan die niet vinden :S weet iemand mischien hoe ik deze probleem kan verhelpen ???

  alvast bedankt !!

 77. haLLoIII zegt:

  Als je jailbreaked, blijven dan ook opgeslagen bestanden van via iTunes gedownloade apps op je apparaat staan?

 78. Olibol zegt:

  Hallo,
  Ik wil mijn ipod 4g iOS 5.0.1 graag jailbreaken, maar ben er erg zuinig op.
  Is deze jailbreak helemaal veilig??
  En wat is het verschil tussen tethered en unthetered??

 79. jeffrey zegt:

  Het is veilig, maar niet alle pakketten in cydia,
  Met een tethered moet je hem via pc aan zetten en untheterd kan je em aan en uit zetten wanneer je wil! Maar Jailbreaken is wel een goede keus als je het goed kan of eerst uitzoekt hoe je het moet doen!

 80. BRoas zegt:

  Hoi,
  Ik heb een iphone 4 gekocht geen iphone 4s maar gewoon 4.Ik wil een jailbreaker doen nooit eerder gedaan heb redsnow 0.9.10b4 gedownload alleen ik kan het niet in dfu mode zetten kan iemand me ermee helpen ???

 81. Olibol zegt:

  ik heb trouwens ipod touch 4g.
  Bij Redsn0w blijft stopt ie. er stond een kwartier lang: waiting for reboot..

 82. Willem zegt:

  Heb mijn ipad2 iOS 5.0.1 gejailbreakt en installous 4.4 staat er op maar als ik bijvoorbeeld angrybirds wil downloaden en het is ongeveer 3mb dan kap hij er mee bij 1mb en dat gaat tot nu toe bij alle games die ik wil downloaden of ze starten helemaal niet op wat is hier de oorzaak van kan je mij helpen want ik wordt er gek ook mijn iPhone 3G doet precies het zelfde. Als dit langer zo gaat dan zet ik ze liever weer in de oude stand terug.een collega van mij heeft een iPod maar dat loopt als de brandweer.

 83. job zegt:

  Hallo,

  Ik heb een vraag, als ik bij installatie BFU doe dan herkent hij hem maar bij stage 1 geeft ”unexpected error”
  What can i do??

  Bedankt alvast!

 84. Willem zegt:

  Het is 4.4.2 versie

 85. Willem zegt:

  Is het de bedoeling dat je een Payserver moet nemen zo ja welke dan.

 86. Willem zegt:

  Wat bedoel je met een andere bron is dat een bepaalde server zona waar kan ik dat vinden is dat in cydia

 87. Willem zegt:

  Het is geen zona maar ik bedoel zo ja

 88. Sabine zegt:

  Ik heb heel veel buggs soms reageren alle apps ineens niet meer, kan ik daar wat aan doen !?

 89. Peter-Paul zegt:

  Simpele vraag omdat ik door alle bomen hier het bos niet meer zie…

  Ik heb een iPhone 3GS met 5.0.1.
  Ik wil hem jailbreaken.
  Waar moet ik met wat beginnen en is er een goede beschrijving aanwezig ?
  Wie wil me op ordentelijke wijze een handje helpen ? Thanks!

 90. Oliblol zegt:

  ik heb mn ipod hersteld, maar de apps enzo staan er nog op.
  nog een keer geprobeert maar hij stopt weer bij: Waiting for reboot.
  moet je daar iets doen of hoe zit het??

 91. Peter-Paul zegt:

  Hoi iPhonemania, jij lijkt me wel een geschikte peer die me vast wel verder kan helpen. Zojuist mijn 3GS gejb-ed. Maar nu… Ik wil graag een gedownloade Navigon2.0 erop zetten maar krijg steeds via iTunes te zien dat “iTunes-synchr. Installatie van is mislukt” Wat doe ik fout ?

 92. Tom zegt:

  Kan mijn ipod kapot gaan als ik hem jailbreak??

 93. SensLike zegt:

  Perfect heren, alles perfect verlopen.. Mijn redsnow liep vast en me pc sloot hem af, dus een brok in mijn keel.. Nog een keer de redsnow uitgevoerd en alles werkt!!! Keep up the good work..!!
  ps. voor mensen die een beetje handig zijn (het aan/uit en menu knopje kunnen inhouden voor circa 30 sec.) lukt het zeker weten!

  Piece of cake

 94. iOS5.0.1 zegt:

  Ik heb gedaan wat er op Redsn0w stond, maar m’n iPhone 4 blijft in DFU maar RedSn0r reageerd er niet op :(

  Wie kan me helpen?

 95. Tim zegt:

  Als ik redsn0w download krijg ik: Safari kan het bestand niet downloaden hoe kan dit?

 96. Tim zegt:

  Maar ik download hem gewoon via mijn ipod touch 4g maar dan zegt hij dus safari kan ik bestand niet downloaden hoe kan ik er voor zorgen dat hij het gewoon doet?

 97. Tim zegt:

  Ooh oke! Als ik hem gedownload heb en ik hem open moet ik dan eerst mijn ipod aan mij computer aansluiten? En als ik dan op jailbreak klik jailbreakt ie dan automatisch mijn ipod?

  • iPhonemania zegt:

   Ja iPod aan computer aansluiten, jailbreak drukken. Dan zegt die dat je je iPod uit moet zetten. Dan druk je next. Daarna volg je de stappen via Redsn0w om het in DFU mode te krijgen. De rest gaan dan automatisch.

 98. tim zegt:

  ik hem hem gejailbreakt ik heb nu alleen cydia maar geen redsn0w hoe kom ik aan redsn0w?

 99. tim zegt:

  of heb ik installous nodig?

 100. mikemi zegt:

  als ik op installous iets wil downloaden Zegt hij dat ik een code over moet type. alleen krijg deze code niet te zien hoe kan dit ??

 101. Timik zegt:

  Ik heb installous nu en sommige spellen doen het wel maar bij best veel spellen zegt hij installation failed invalid IPA hoe kan ik dit fixen?

  • iPhonemania zegt:

   Installous heeft niet zo lang geleden de servers verplaats naar andere landen, denk dat er met de verhuizing wat iPA files verloren zijn gegaan. Met de dagen/tijd zal ze er wel weer zijn. Meeste apps hebben meerdere bronnen, probeer een andere 😉

 102. Willem zegt:

  Als je je iPad hebt gejailbreakt dan kan je flas plager installeren volgens het iPad magazine waar kan ik dat vinden

 103. Willem zegt:

  Heb wat taal foutjes gemaakt het is flashplayer

 104. theo zegt:

  ook gedaan met een 3gs….

  alles werkt maar ik krijg geen bereik meer….

  bij instellingen / netwerken kan ik ook niet meer zoeken
  staat alleen mobiel data dataroaming
  vpn ??? wat is dit
  en wifi

  geen netwerk kpn vodafone enz enz

  wie kan me helpen wat doe ik fout

 105. Jan zegt:

  Hallo,

  Ik snap er vrijwel niks van. Ik zal nu even veel informatie geven zodat jullie weten wat er aan de hand is.
  Ik heb Itunes geupdate. Ik heb een ipod touch 3g met ios 5.0.1. Nu heb ik redsn0w 0.9.9b9d gedownload. Ik heb via extra’s pwned DFU aangeklikt. toen moest ik dat met die knopjes doen en toen stond er : Done!. Toen ben ik terug gegaan en klikte ik op jailbreak. Toen moest ik weer met die knopjes doen. toen ging hij laden enzo. Toen kreeg ik een foutmelding: In Redsn0w.exe is een fout opgetreden en moet worden afgesloten. Wat nu? graag een beetje duidelijke informatie want ik snap er echt weinig van.

  Alvast bedankt !

  • iPhonemania zegt:

   Als je direct op jailbreak zou drukken zou redsn0w je ook helpen met stappen om je iPod in DFU mode te krijgen.

   Volgens mij is heb je dubbel geprobeerd om in DFU mode te komen daarom
   Is er wat verkeerd gegaan.

   Probeer direct via jailbreak knop

 106. iPhonemania zegt:

  Als je op jailbreak drukt, zal die je ook in stap voor stap in DFU mode zetten

 107. Nameless zegt:

  Ik probeer het mijn mijn ipod 4g, maar er blijft minutenlang ‘waiting for reboot’ staan.. ??

 108. Lynn zegt:

  Ik krijg mijn iPod touch 4g niet in de DFU mode.
  Ik houd de bovenste knop 3 seconden in, dan de bovenste + home-knop, dan de bovenste knop loslatne en de homeknop nog 15 seconden inhouden.
  redsn0w zegt dan:
  No device detected. You probably misunderstood the instructions.
  Please consult Google or Youtube for instructions on how to enter DFU mode.

  Ik heb al meerdere filmpjes gekeken op youtube, maar ik kom er maar niet uit..
  Ohja, en bij sommige filmpjes zeggen ze dat iTunes uit moet.. Hoe doe ik dit?

  • iPhonemania zegt:

   3 Sec: Power knop
   10 Sec: Power knop niet loslaten + home knop samen indrukken.
   30 Sec: Power knop loslaten en alleen home knop indrukken.

   iTunes klik je gewoon uit door X knopje rechtsboven in te drukken.

 109. jannes zegt:

  Hallo,
  Hoe vink je instal cydia aan bij redsn0w?
  groeten jannes

 110. Halil zegt:

  Telkens als ik op de knoppen moet drukken gaat mijn iPOd in DFU mode. Klik ik te lang ofzo?

 111. Hans zegt:

  Ik probeer mijn Iphone4 in DFU mode te krijgen maar er staat steeds:
  No device detected. YOu probably misunderstood the instructions.

  Pleas consult Google or YouTube for instructions how to enter DFU mode

  wat moet ik doen??

 112. Brent zegt:

  Hè ik doe het ook zo maar mijn iPod touch gaat automatisch aan als ik bezig ben met van die stappen met 3 seconde 10 seconde 15 seconde en dan gaat die het installeren maar dan loopt die vast wat moet ik doen!!!!!!!!!!!!!

 113. Jan zegt:

  Ik was in India en ontmoete een Indiër die verdomd handig was. In een kwartier tijd jailbrake hij mijn iPhone zodat ik deze kon gebruiken als hotspot voor mijn Ipad. Werkte geweldig.

  Thuis gekomen iOS 5.0 geïnstalleerd. Hotspot weg!!!

  Kan ik m’n IPhone nu weer als hotspot gebruiken als ik de I phone jailbreak? Of moet ik ook de Ipad jailbraken?

  • iPhonemania zegt:

   Helaas met het updaten van je iPhone gaat de jailbreak tweaks weg idd. Je moet je iPhone nogmaals jailbreaken en daarna MyWi of TetherMe gaan downloaden via Cydia.

 114. Jesse zegt:

  Hallo ik heb een vraagje, ik heb mijn Ipod nu gejailbreaked alleen Als ik Cydia probeer op te starten gebeurd er niks er staat ook geen plaatje bij is alleen een leeg Icoontje, Beetje frustrerend dat ik het niet aan de praat krijg enig idee hoe? ik heb het al een paar keer opnieuw geprobeerd.

Laat een bericht achter


2 + = 11